Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Tuesday, January 08, 2008

respiration

Bismillahirrahmanirrahim.

Image Hosted by ImageShack.us

Hari ni tak pergi sekolah. ;) ( kantoi satu dunia!)
demam dan sinusitis lagi.
uhuk!
Sebenarnya memang nak pergi sekolah, bu dokter kat rumah ni tak bagi. hik! uhuk, yelah, budak baik dengar cakap mama.
Syakillah , wahai diri sendiri.

Tak pergi sekolah.
Buat 'sekolah' sendiri di rumah.
Siapkan homeworks, belajar (sikit), etc.
oh ye! Hari ni banyak lukis-lukis.
lukis-lukis paru-paru, trakea, diafragma, dsb.
iyalah, senang kata; Chapter 1 , Science Form 3.
Baru belajar pasal Human Respiratory System.

Subhanallah!
Mendalami kekuasaan Allah dalam diri sendiri. (teringat : inner journey in ESQ!)
Pelajari tentang keagunganNya yang tak terbantahkan lagi!

Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda (kekuasaan) Kami di segenap ufuk dan pada diri mereka sendiri, sehingga jelaslah bagi mereka bahwa Al Qur'an itu adalah benar. Dan apakah Tuhanmu tidak cukup (bagi kamu) bahwa sesungguhnya Dia menyaksikan segala sesuatu? [41:53]

Bicara-Sang-Khalifah2008

heh? rajin pula saya update ye sejak tukar template blog ni. (maka, apakah kaitannya?) well, PMR makin lama makin dekat. sebelum sampai di ambangnya, update lah banyak-banyak sekarang! ;) cehs~ alasan! ah! teringat tajuk buku tu; Hidup Zero Alasan!

2 komentar:

Aya.Best said...

laa,, diaphragm kat atas lg rupenye.. baru tau.. huehuehue.

syafakillah ye Ili!
semoge dpt cpt ke skola. hehe..

-ilisyazwani- said...

hehe~ xsia2 la ili letak gambar tu ye.. boleh buat revision! ;)

makasih bgt Aliya..
moga Allah merahmatimu juga...