Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Wednesday, November 14, 2007

eight

Bismillahirrahmanirrahim.
--------------------------


Tagged again, by Aliya K

Rules:
1. The tag victim has to come up with 8 different points about his/her perfect lover.
2. Have to mention the gender of his/her perfect lover.
3. Tag eight other victims to join this game and leave a comment on their blog.
4. If you are tagged the second time, there is NO need to do this again.
5. Lastly, and most importantly, HAVE FUN DOING IT.

tag yang paling dahsyat + mengancam ni. ;) takpe! hidup biar berwawasan, taqarrub kepada Allah Al-Akhir!
gender ? Ar-Rijal.

1. Islam. mempertuankan SATU hati yang tidak mempersia-siakan eksistensi Allah! berprinsip pada yang ENAM , & melaksanakan yang LIMA. Suka berhalaqah. Suka Qiam. [Islam huwal hal!]

2. Hafal Al-Quran. Tak tahfiz pun takpelah. Asalkan sangat cinta dengan Al Quran! [boleh tasmi' saya ney....murajaah or hafazan]

3. Jujur, Tanggungjawab , Berwawasan , Disiplin , Kerjasama , Adil , Prihatin. [7 nilai dasar ESQ ni] jadi, jelasnya, macam Aliya juga, mesti pernah pergi training ESQ 165 [min 2 kali]

4. Zero Mind. most important; selalu ber-husnudzon yah. Bersihkan prasangkamu! berprinsip hidup : [01]

5. Solat minimum 6 kali sehari. [5 waktu + 1 minimum (sunat la)] -saje je letak. tiada paksaan dalam Islam-

6. Love cooking. and love my cook. [wah165x.. paksa suka ni! ;-)] Love kids.

7. Mampu memimpin [dgn 5 tangga mcm Rasulullah SAW] & Pintar. oh, dan tidak cemerkap macam saya yang terlampau clumsy. balance la kan? ;-)

8. Good in english. Mumtaz fil 'arabiyyah. Bagus dalam bahasa Melayu. Suka belajar. [dan; celik IT!]

oh, ada satu lagi. tapi, takut la nak cakap kat sini. :
harapan semata-mata. [di-ameenkan juga ney!:P] Allah knows what's the best for us. maaf tidak mampu men-tag sesiapa , saya tidak mengenali pembaca blog saya. semuanya senyap + pemalu! kamu mahu buat? buatlah. anggap sahaja saya tag kamu. wallahu'alam.

Image Hosted by ImageShack.us

Bicara-Sang-Khalifah2007.

p/s : opps! tambahan. saya nak men-tag : Ukht Qurrah! must do! :-)

0 komentar: