Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Saturday, July 14, 2007

journey

Bismillah...
--------------------

[Part One]

Assalamu'alaykum! yeh, Setelah sekian lamanya, kini terpost lah juga cerita-ceriti saya tentang pengalaman saya di bumi eropah yang dijejak buat kali pertamenye 1 jun - 10 jun yang lalu. hem! sungguh-sungguh lapuk dah nampaknye citer nih. yelah , jari saya baru ade mood nak update pasal perjalanan saya nih. tapi , takpelah. -better than tak update langsung- tapi, memandangkan perjalanannya 10 hari. (kirenye lama lah kan?) so, saya nak update sikit-sikit! ok, saya mulakan..............................

(tapi, memandangkan dah tak ingat sangat, so, sikit-sikit pun jadi lah ye...)

01st June 2007. 2:00 pm
sempat online lagi kat YM. (update blog lagi tau) & buat last preparation lah kan
takut ade ape2 tertinggal.. ramai lah buzz kat YM..
(ehem, kirim barang le tu.. ^__^) kemas2..

"...To Sweden and Beyond..."

2:30 pm
Dari rumah , bertolak ke Changi Airport, Singapore.


Image Hosted by ImageShack.us

...Singapore!... (on the way to Changi)

"... lalu IKEA Singapore.. heheh, ape class Singapore punye je yeh? kite nak gi Stockholm nih..
tempat kelahiran IKEA!..."

...Changi Airport , Singapore...

sampai sana. [Terminal 2 kot. tak ingat. sebab dah pergi banyak sangat terminal]
so crowded! tengok kat gate depan tu ade an englishman pakai jersi merah putih tgh dikerumuni ramai sangattt orang...
ambil gambar lah ape lah. mase tu tak terfikir lah pun nak tengok siape englishman tu.. (hem , kamu agak2 siape?)
dah dalam kepala nih tak sabar sangat nak sampai Stockholm! ^__^

...huh? where am I?...

...check in bags , then, masuk lah dalam tempat menunggu. solat, jalan2 tengok lah kedai2..
heheh. tak beli ape2 sangat lah, sabar je nak shopping kat sweden... hehe..
suddenly, ternampak lagi englishman tadi... tapi, sekumpulan pulak kali nih..
hoho~ kamu agak2 siapa yeh?

"...hah?? xcaye2!..."

yep! saya jumpa kumpulan bola sepak England! wah!! saya tak sangka langsung boleh jumpa mereka2 kat sini.
(taklah minat sangat England Team macam nesyera.. ahaha.. tapi, excited sbb tak sangka sangat boleh terjumpe kat sini)
rupenye sorang yang -ramai peminat- kat gate depan tu kapten team tu lah.. teke2lah siapa... *wink* (cehs, tak sempat lak ambil gambar yeh?)

then, sambung lagi jalan2.. solat... & cari gate tempat menunggu..
Flight : (Thai Airways) Singapore - Bangkok , TG410 , 2040

huh~ gate di hujung dunia! jauh... sangatt.. tapi, kepenatan terus lah hilang bila
nampak ade internet free kat dalam tempat menunggu tu.. eheh.. kat sini banyyakkk
sangat komputer.. boleh main! so, onlinelah kejap.. sebelum fly.. bukak tengok, dapat banyak
messages & comments... biase lah, kesinambungan ucapan selamat tinggal yang tak habis2.
anyway, jazakumullahukhairan.. (bestnye dapat classmates mcm antunna!)

tetibe.. announcement.. penumpang2 dibenarkan masuk aeroplane! alhamdulillah~ *fly*

10 : 30 pm (waktu Thailand)
Alhamdulillah, selamat sampai @ Suvarnabhumi (Su-Wana-Poom) Airport , Bangkok , Thailand. nak transit ke Stockholm..

Image Hosted by ImageShack.us

"...Sawasdee to the land of Smiles!..."

...hem, setakat nih dulu untuk First Part yeh,
after this, nantikan.. intelchaliph di Stockholm!
^__^

"...to be continued..."
Bicara-Sang-Khalifah2007

0 komentar: