Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Friday, June 01, 2007

jalan

Bismillahirrahmanirrahim
----------------------------------

Allahumma anta ssohibu fissafar walkhalifati filahli. Allahumma inni a'uzubika minadhubnati fissafar , alkaabati filmunqalib. Allahumma thwilanal'ardha wa hhawwin 'alayna ssafara.

Ya Allah , Engkaulah mengatur perjalanan , penjaga keluarga. Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung dengan-MU daripada keletihan dalam perjalanan, kejemuan kepulangan. Ya Allah, lipatlah bagi kami bumi dan mudahkan bagi kami perjalanan...

Sweden
c/o [210] Bergsunds Strand 39, 11738 Stockholm , SWEDEN

Denmark
[532] Studiestreade 61 , Copenhagen , 1554 , DENMARK

Assalamu'alaykum.

Pilot

-TODAY- 1st June 2007. InsyaAllah, beberapa jam lagi saya dah nak pergi! ^_^ saya bakal bermusafir lagi. bermusafir jauh. menjejaki benua eropah. yep. impian saya dari dulu. [ceh, nak sedapkan ayat je] Alhamdulillah! Alhamdulillah! Allah beri ruang dan peluang pada saya kali ini.

MY ROUTE
- Malaysia - Singapore - Thailand - SWEDEN - Denmark - Thailand - Singapore - Malaysia -

[Ini Jawapan untuk banyak pertanyaan , penat ditanya! ^_^]
pukul 3 ptg dari Malaysia [ceh, johor je!] ke Singapore. InsyaAllah pergi dari Changi Airport. flight pukul 8:30 malam ke Suvarnabhumi Airport [(pronounced “Su-Wana-Poom”) it's New Bangkok Airport] Bangkok , Thailand. then, pukul 1 pagi lebih (?) transit ke Arlanda Airport , Stockholm , SWEDEN. then, bla2 at Sweden. dah nak balik tu naik train pergi Copenhagen , DENMARK. [teke saya naik kapalterbang apa?]
em, berjiran je. so. hem. tengoklah macamana yeh. saya pun tak tahu apa2 pasal holiday saya ni. nak ke mana? tengok apa? naik apa? tinggal di mana? saya tak ambil tahu pun. sukakan surprise! biarlah. saya ikut je ayah & mama! yang penting saya packing secukupnya, insyaAllah. dan, berlepas! saya pergi 10 hari. 1 JUNE 2007 - 10 JUNE 2007. hah? satu hari je sebelum naik sekolah. tak dapat bayangkan. larat ke saya nak sekolah esoknya? jet lag lagi! [syafawi lagi!] hem , Hanya Allah yang tahu... apapun, moga saya selamat pergi , pulang dan sentiasa dipermudahkan urusan sepanjang perjalanan! insyaAllah.

Jazakumullahukhayran kepada semua yang ucap -goodbye- -happy packing- -happy holidays- -safe journey- -have a nice trip- -selamat pergi- -jangan lupa belikan pape- -babai- -selamat bermusafir- -enjoy urself!- -cepat2 balik (???)- -selamat bersafar- -jangan lupa belikan coklat tau- -ingatlah ana kat sana nanti- -masukkan ana dalam beg akak- -awak, biar kitelah y gantikn awk pergi sana (err..)- -kite tunggu awak balik,ye?- - slmt bercuti!- -jgn lupe bwk balik ole2 utk akak- -take care!- -semoga bahagia (?)- -jauh dimata namun dekat dihati- -keep in touch (haha)- -jgn rindu sgt kat kite deh- -jgn lupe beli something utk kite- -nak ikut!-

hehe. mcm2 jenis ucapan lagilah yang dah tak tertaip dek jari2 ku ini! [ceh, copy-paste je!] terima kasih! yang hantar di shoutbox , YM , sms , telefon [semangat!] dan paling banyak , di fs! jazakumullah sekali lagi...... :D insyaAllah, saya tak lupa kamu semua! [mana mungkin lupa dengan ucapan2 yang kelakar + pelik kamu tu! *wink*]

" Ya Allah, moga perjalanan ini dapat membawa aku mengenali indahnya ciptaanMU disana, merasai kebesaranMU, dan , pastinya.. menghidupkan rasa lebih bersyukur dalam diri atas segala apa yang telah KAU kurniakan untuk makhlukMU sekalian alam...."

-sekian. do'akan keselamatan saya. insyaAllah!-
"...To Sweden and Beyond! ..."
Bicara-Sang-Khalifah2007

0 komentar: