Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Wednesday, May 30, 2007

harga

Bismillah..
----------------


My blog is worth $9,032.64.


Ini harga blog saya? wah! sikitnya. murah sungguh nilai blog kesayangan saya ni. nampaknya. tak terlawanlah harga blog dua pupu saya itu. heh! itu sedare saya punya blog. tak percaya? hem, biasalah, selalunya orang tak percaya pun. tapi, itulah. dua pupu saya, Pelakon Lelaki Terbaik FFM19. [terer tu?] astaghfirullahalazim je nampaknye yeh? [ceh~ sedap2 je mengutuk! macam la kita ni baik sangat!] dia keluarkan filem baru lagi. [lagi? haha] tajuknya, Sumo-lah . sesuai lah tu kot dengan dia ye? *wink* dulu buli-buli lah. ini sumo pulak. ganas sungguh!

hem, rajinnya saya update pagi2? huhu. takpelah. cuti sekolah kan? main lah komputer ni lama2! [ehm! beg tu tak siap pack lagi, ape cite?] ni lah kawan saya kat rumah ni. Komputer! Komputer! Komputer! Komputer si jantung hati. ahaha. takdelah. merepek je! Komputer ni pun boleh jadi cikgu saya juga. macam-macam boleh dapat di hujung jari. " Intelligence is on your fingertips!" macam2 maklumat dan ilmu baru saya dapat. dari YM, FS , Email , Blogs, and so on. semalam pun, saya baru dapat tahu, [ke org lain dah lama dah tahu?] ada 28 planet baru ditemui. berminat? tekan ini >

1 june makin dekat! [esok punya esok ???] So, Sweden! Here I come. haa, untuk [banat2] 2 Islah. kat friendster page saya ade pesanan yeh. kat tempat komen tu. [ceh~ macam ape je!] sila baca dan berilah respon!
2 Islah je? ehm! bukan asobiyah or ape2 eh. jangan salah sangka. hah! tapi, biasalah tu kan? orang selalu mengata 2 islah asobiyah. ah! kalau ikut 'zaman' lepas2 pun, memang biasalah. macam ada 'gap' antara pelajar tahfiz dan tidak. bukalah minda tu sikit ye. sama je sebenarnya. kami jalan sama2, kamu jalan sama2. kami hafal kalam Allah? kamu pun. kamu kata kami asobiyah. kamu? ahaha. sama! "kawan, kita hanya beza rupa hakikatnya sama!" masa saya di SRIH , saya tak pernah tahu pun, ada perkataan -asobiyah- ni. dan, kawan2 saya pun rasanya tak ada yang gunakan perkataan ni. jadi, takdelah orang mengate, "eii! asobiyahnye diorang tu!" tak pernah saya dengar ayat tu! tapi, bile dah kat SMIH ni, macam2 perkataan jugalah dah belajar. [dah matang la konon] including the -asobiyah- ! so, sedap2 je lah orang guna. em, nak besar2kan cerita je orang yang tak habis2 mengata ni. ikut sangat budaya orang barat yeh? "spill-it-honey" haha. nampak jalan sama2 je. asobiyah! haha. how 'sempit' ur mind is? bestnya mengumpat? just think about it. eh, saya cakap ni bukan mengata sesiapa pun. tak ada wajah sesiapa pun yang terlintas di minda saya sekarang ni. jangan terasa sangat. kalau terasa tu... ahaha. bagus! manusia, saya, kamu , kamu , kamu. semuanya pernah buat salah! tapi, kalau saya lah. saya tak suka main cakap je orang asobiyah. tak salah juga jaga tepi kain orang. -amal ma'ruf nahi mungkar- marilah, jaga tepi kain sendiri, dan masyarakat! haha. kalau semua orang jaga tepi kain sendiri je, siapa yang nak menegur ? dan siapa pula yang nak ditegur? [tapi, jaga tepi kain tu jangan lebih2! setakat tepi kain je, bukan yang selebihnya!] lagipun , apa salahnya nak berkawan? memang manusia ada hak nak pilih kawan. [ada hak juga nak mengumpat?] just, jangan ignore orang lain. kawan kita, kita layan, orang lain, kita layan juga. eh, takde lah istilah -orang lain- ! semuanya kawan kita! lepas ni , kalau ada orang sedap2 mulut je mengata, I just note to self : So what?? [eh, ini saya belajar kat MAP training tau! jangan main2. perkataan yang terbaik boleh digunakan! -so what-, nak sopan sikit, -jadi apa?- haha. pelik!] baik, sekian sahaja ceramah free dalam teks yang paling selambe! ^_^

eh, permainan tingkap2 saya itu masih diteruskan ya! setakat ni, alhamdulillah, dah 27 respon saya terima! ^_^ terima kasih. terima kasih. saya hargai masa anda 'menilai' saya.

sekian, celoteh panjang di pagi hari.
aha! buat sakit kepala kamu je?
akhir kalam, em, hari ini 30 mei ya? selamat melangkah ke bulan Jun! dah hampir setengah tahun 2007 ya? lagi 60 hari saya akan menamatkan zaman 13 tahun saya. ceh~ macam betul je kiraan tu? lebih kurang lah! dah makin tak muda rupanya. [belum tua lagi !]

Yakinkah ku berdiri
Di hampa tanpa tepi
Bolehkah aku
MendengarMu
Terkubur dalam emosi
Tanpa bisa bersembunyi
Aku dan nafasku
MerindukanMu
Terpuruk ku di sini
Teraniaya sepi
Dan ku tahu pasti
Kau menemani
Dalam hidupku
Kesendirianku
Teringat ku teringat
Pada janjiMu ku terikat
Hanya sekejap ku berdiri
Kulakukan sepenuh hati
Peduli ku peduli
Siang dan malam yang berganti
Sedihku ini tak ada erti
Jika Kaulah sandaran hati
Kaulah sandaran hati
Sandaran hati
Inikah yang Kau mau
Benarkah ini jalanMu
Hanyalah Engkau yang ku tuju
Pegang erat tanganku
Bimbing langkah kakiku
Aku hilang arah
Tanpa hadirMu
Dalam gelapnya
Malam hariku

--Sandaran hatiku , hanya pada Allah!--

"... Bukan mudah bernafas dalam jiwa hamba ..."
Bicara-Sang-Khalifah2007

0 komentar: