Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Thursday, May 17, 2007

barang

Assalamu'alaykum!
----------------------
yeye! nak buat la bende ni, [walaupun tidak ditag!] .. heheh, jaga2 kamu, nanti lepas ini saya tag pula ya.
[bacalah, intro saya yang langsung tidak ada kena mengena dengan entrynya :]
baik, bersempena dengan minggu peperiksaan yang sedang berlangsung dengan jayanya di sekolah saya ini, sudah tentu lah para pelajar bertungkus lumus belajar [saya??] untuk menghadapi peperangan atas kertas2 tersebut. [cewah~] jadi, saya pun nak buat lah mende nih. tajuk :

10 things that you need when u wanna study :

lihat ya, senarai barang2 yang saya perlukan kalau, saya nak belajar :
banyak lah sebenarnya, tapi, soalan kata 10, ini saya bagi 10!
[belajar mematuhi kehendak soalan~ ceh..]

[1] my spectacles - cermin mata saya~ sudah tentunya! tapi, saya jarang pakai spec. masa nak belajar je pakai. [saya jamin , tak ramai yang tahu saya ada spec! kan? kan?]

[2] my al qur'an - mesti ade di sisi saya selalu! esp. kalau nak study la. even kalau tak baca pun, tapi, Al - Qur'an mesti ada dekat-dekat juga!

[3] my blue pencil box - and all the stuffs in there lah of course! susahnya nak study kalau takde ini!

[4] my blue pilot2020 - saya mesti pegang pensel sakit [kenapa pensel sakit? sebab dia selalu nak ubat pensel!] ni. MESTI pegang , walaupun tak guna. mesti-mesti-mesti. eheh, banyaknya mesti. yalah, nak tunjuk kat kamu lah ni. betape pentingnya pensel ini walaupun selalu sahaja sakit2. nak ubat je kerjanya. takpelah. fitrah sebatang pensel tekan!

[5] my black organizer - ni pun mesti ada juga. manager hidup saya. heheh. kecil je bukunya. tapi, padat & sarat!

[6] my small mirror - *ehm* jangan salah faham ya, saya bukannya nak melawa masa study. cuma, saya suka gunakan 'small mirror' saya ini untuk.. ape yek? kira macam muhasabah la. [ceh~] maksud saya , saya boleh tengok sama ada saya ini sedang study malas2 atau sungguh2 dengan cermin itu. peringatkan diri sendiri la! [susah nya nak xplain. ;-)]

[7] my yellow stick-note - pun mesti ada! tahu tak ini apa? alaah, yang kertas kecil2 yang boleh lekat2 tu lah. ape yek nama sebenarnya?. . . . *thinking* . . . . apa2 sajalah ya.

[8] my black purse

[9] my watch - tapi, tidak dipakai. saya tak suka jawab periksa/belajar pakai jam. macam mengganggu je. eh, BUKAN macam. SUNGGUH mengganggu!

[10] THE BOOKS la ofkos! - tanpa buku, saya nak study apa? ;-)

alhamdulillah~ siap juga 'mende' nih. okeh, sekarang saya nak tag :
* Kq 'Abyd [hehe, kq 'abyd buatlah kan tengah holiday! ;-)]
* Kq Qurrah
* Kq Safiah
* Aliya
* Kq Wani [if u re-visit my blog!]
* Kq Fathimah
* Kq .. xtau lah nama akak ape? Kq -innocent-
* Kq maziah
* K-A-M-U. you. Awak.

eh, dah lah ye. macam je mereka ada masa nak siapkan tag saya ni. hehe. tak pelah, tak buat , la ba'sa. saya tak kisah sangat. apalah pentingnya tag-tag ini ye dibandingkan kesibukan urusan dunia dan urusan bekalan ke akhirat yang tak terkejar-kejar lagi... [tapi, senang2 buat lah ya! hehe]

"...Duniaku tidak seindah pandanganmu..."
Bicara-Sang-Khalifah2007

0 komentar: