Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Wednesday, February 07, 2007

syukuri.nikmat.ini

Assalamu'alaykum !
hari ini , 7 Februari 2007
alhamdulillah...
syukur Ya Allah utk hari ini !
happy sungguh !

erm , oh ye!
tadi , beberape minit sebelum tamatnye waktu persekolahan ..
ada dibuat pengumuman...
".. Kepada semua pelajar Sekolah Menengah Islam Hidayah , sila beri perhatian. Kepada sesiapa yang berminat untuk menghadiri sesi pemilihan saringan wakil sekolah ke pertandingan tilawah AlQur'an , hafazan , syarahan dan bercerita anjuran JAPIM yang bakal diadakan di Putrajaya pada ****** (tak dengar)** sila daftarkan nama anda kepada ................................ untuk maklumat lanjut , sila rujuk papan kenyataan.... sekian terima kasih! ...."

wow... bestnye!... mase tu gempaqs lah 2 Islah nih dengan pengumuman tu..
haha.. looks like ramai tengah fikir nak masuk ape..
ana pun sangat2lah berminat nak masuk salah satu daripada pertandingan2 ni..
maybe syarahan kot...
ana selalu masuk syarahan jer...
tapi , rase nak try bercerita lah pulak..
eheh.. jgn memain... ana pernah masuk pertandingan bercerite mse drjh 2.. (yela2..dah berzaman dah tu....)
dapat no 2... hurm... kire ade bakat bercerita lah jugak...hehe.. tapi , yeah2.. tu in english.. memang aa senang! pastu masuk tu pun sebab ustazah pilih.. haha.. (xsasal dipilih.. tp , alhamdulillah!)

tapi , yang competition nih mungkin dalam BM.. urm , kalau BM , highest pernah dapat pun saguhati jeks... aa!! boleh ke nih?... InsyaAllah... dah form 2 ni , dah improve la kot..
ei.. nak masuk public speaking aa... story-telling ni kene penuh ekspresi.. huh , semangat tu.. cam susah jeks...

em , harap2 esok sempat daftar nama ... InsyaALLAH!...........................

Lihatlah, dengarlah, rasakanlah
Telah diberi anugerah untuk kita manusia
Tanpa harus merasa resah
Berucap syukur alhamdulillah

Jika satu bintang terjatuh
Tika dosa beri pengaruh
Pasti langit tak akan teduh
Mari jaga iman nan teguh

Engkau tahu dosa hamba
Engkau lihat amal kita
Engkau dengar doa semua
Kau beri segala-galanya

Terima kasih ya Allah
Atas semua yang Kau beri
Tenang terasa di hati
Bahagia dalam iman

"....Tegakkan Islam di dalam dirimu ,
tebar cahaya di lingkunganmu ,
sambutlah seruan mujahid yang melangkah maju ,
Jangan bimbang dan ragu..."
bicara_khalifahBijaksana2007

0 komentar: