Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Friday, February 02, 2007

semalam | hari ini

Assalamualaikum...
semalam..
1 Februari 2007 , Khamis , Hari wilayah , hari thaipusam..
eyh , bukan tu lah!!
13 Muharram 1428H.. haa.. baru betul!
semalam..
tak berkesempatan pula nak post entry baru.. (ceh...)
"..eh , bukan ke cuti semalam?"
hehe.. memang.. cuti thaipusam semalam..
err.. ana tertaip cuti ker?
hurm , kurang layak kalau semalam nak digelar cuti bagi ana..
zahirnye..
ye , cuti umum.. sempena thaipusam (ehm , just cuti je ye , bukan sambut!)
tapi , holiday yang.. hah! with a tons of homework!! so busy..
kene struggled nak finishkan semue kerjesS..
.. it's better to go to school yesterday than staying at home and finishing all the works..
study is fun! doing homework is.. aaahh.. fun to0.. tapi kalau dah malas... sabo jela..
okeh.. enough 'bout yesterday..

today ,
14 Muharram 1428H !
ada apa pada hari ini ye?
school , running as usual..

pagi2.
ada program Keluarga Penyayang (KP) .... YES!!!
feeling curious? what's that?.. rujukle post yang lepas2...
KP kali ini..
1st sekali ,
belajar macam mana nak belajar..
i mean , studi smart..
then , buat penilaian diri sendiri..
and i've got this ;
Anda telah bersedia untuk belajar , cume kadangkala anda tidak tahu macamana untuk belajar.. bla2...... and so on..
yeah2! i've got the best mark.. (iktiraf diri sendiri !)
lepas tu.. share2 cerite , kongsi masalah ngan 'ummi'..
oh , & i've promoted my blog to ummi.. hehe..
hope she'll read my sweet-blue-or-green-i-am-not-sure blog! haha..

then , macam biase... rehat , ummi belanja (lagi!)...
bla2.. balik kelas....
english class...
still belajar 'bout the adjectives-thingy.. well , honestly i said , it's very2 fun! hah...
then , there were supposed to be a maths class after that ... but the teacher could'nt make it...
so , just murajaah plus berbual-kadang-kadang je lah during the free time..
rehat ke2.
banin = solat jumaat
banat = program jumaat
hehe... semuanya jumaat.. of course laa.. it's sayyidul ayyam !
hehe.. ana paling suke part hari jumaat nih , when all the boys students went to the mosque to perform friday prayers.. wow.. i felt like.. " the power is in banat's hands " (cam iklan celcom la pulak..) ...hehe..

2 : 30 petang ,
banin balik sekolah.. ok2.. "the power have to be shared again.." haha..
-- Hafazan class with Ustazah Suzana---
oo.. hari nih nak tebuk2.. am i ready? hah! hope so.... eyh , not that lah! it's InsyaALLAH!
hari jumaat! macam biase... takde tempat yang boleh digunekan untuk mengadekan kelas hafazan banat 2 Islah nih..
okeh2.. depan kolam jadi sasaran (pun mcm biase jgaks..)
best lah jugak , hafazan kat situ... so calming...
tapi , tu lah.. susah nak bagi TUMPUAN sebab ramai orang lalu lalangs la..
kalau setakat lalu lalangs jer takpe aa.. bising pulak tu...
hey , i keep remember this ,
80% tumpuan datang dari MaTA! (hehe , dgr mase gi kursus MAP dulu..)
so , dengan orang yang lalu lalangs and tunjukkan wajah jakon mereke tuh ,
susah betul nak bagi TUMPUAN...
hey , what's so weird , kalau buat kelas kat kolam nih (err , i mean , beside the pond , not in the pond)
Furthermore , 2 Islah memang buat kelas kat sini kalau hari jumaat..
huh... whatever la...
asalkan tebuk2 + hafazan still running as usual........

okeh la... feel very sleepy..
huhu... demam.....
takpe , sabar2... setiap ujian pasti ada rahmatnya...........

"...Kerehatan tak wajar bagi orang yang berakal..."
Bicara_KhalifahBijaksana2007


0 komentar: