Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Friday, January 12, 2007

Yesterday , 4th Day

Salam'alaykum...
yesterday's post.
11th January 2007.
4th Day.
Semalam maleh nak post , so , memandangkan hari nih sekolah tak bukak sebab bencane alam (sudah tentunye BANJIR!) yang melande di Johor ni , boleh aa post!

Morgon. (huhu , ana tgh dalam proses belajar bahase sweden yang amatler susah !!)
Gi Sekolah , naik bas.. sampai lewat (as for usual.. huhu..)
jumpe nadiah hanisah...
die kate die jadi datang rumah ana esok..(hari nih la tu..) yeye!! esok my turn pulak nak tumpangkan die gi sekolah... sian die selalu xde transport..
8 pagi..
Annoucement.
hari ni ade Program Keluarga Penyayang ! yea2....
I am the 8th daughter of Ustzh Shamtidar...
We called her "Ummi"...
best sesangat my group..antara group yang terrrramai...17 of us (ramai kan?)
annoucement kate my group punye perjumpaan kat 2 Islah..
confused! 2 Islah mane pulak nih? physics lab or....??
adoi..nih yang pening nih..
well , as a group leader , ana lah yg bertanggungjawab membawe kesemue "adik-beradik" ana nih ke tempat perjumpaan... tapi , 2 Islah yang mane eh? my class or...
gi bilik guru , ummi takde..
then , pusing2 sekolah , last2 jumpe aa ummi.. rupenye buat kat physics lab..

mule perjumpaan...
bukak majlis..
update kad biru memasing..
ummi cite2 , advice and motivation for 2007!
recess time. my group gi kantin.. ummi belanje .. yeye..
habis rehat , balik kelas..
tengok meja ana tgh kecoh2..
" Fail kumpulan sape nih? , Fail mane pulak nih?? Fail ape nih? .. bla2.."
oo... rupenye ummi tertinggal fail2 kitorang kat 2 Islah..
ok2... i am the leader.. it's my responsibility to return it back..
ajak my assistant , nadiah hanisah..
dah return fail2 tu , jumpe Syifa' pulak..
oo... assistant monitor 1 Thabat yang baru ye... ganti nesah aa..
then , balik kelas.... study , hafazan....
tetibe ustaz Zaidi masuk kelas... nak buat sesi penggambaran.. for the brand new 'nametag'.. smartcard aa namenye... huyoo.. dengar katenye , smartcard tu bley tahu seseorang pelajar tu datang sekolah ataupun tak...
what a technology...
bla2...
suddenly , ustazah Syahidah masuk kelas... she brought to us...
BAD-dEST NEWS EVER!!!
she said that ,
Mulai esok , 12 Januari 2007 , bersamaan dengan hari JUMAAT , semua pelajar 2 ISLAH akan berpindah ke bangunan 2 tingkat kat depan tu.. (she pointed to the building aa..)
Tu takpe la lagi... yang teruk nye...
dan kelas yang akan anda semua duduki ialah kelas...
yang PALING HUJUNG sekali... dan yang PALING JAUH dari tangge..
tu pun bleh aa tahan lagi... yang lebih teruk..
anda semua akan menghuni kelas tersebut saaammmmpaaaaiiii la kelas anda yang baru dan best tu siap!
What the????? huwaa...
that time , all 2 Islah's students were..
" aww !! " , "ape??!" , "alaa..." , "haa?!!" , "err..."
we're totally disagree!!
tapi , ape nak buat ye tak?
cume , banat2 plan nak buat solat hajat aa malam nih...
doa2 lah supaye still belajar @ makmal fizik nih...
however pun ,
syukur laa dengan segale nikmat...
tu la , 2 ISLAH !! mase dapat kelas kat physics lab nih , tak pernah nak bersyukur pun , ye...
dulu , asyik complained je belajar kat physics lab nih..
last2 dapat la kelas yg... huhu.. **takSanggupNakCakap**

huhu , lepas dapat annoucement tu , sume dah maleh nak belajar dah... tak semangat aa..
kelas tu tak best.. penuh dengan handprint sane sini....
jauh dari tangge , kantin , tandas , maktabah bla2... dan KOOP! (huhu , ana pun dah tak semangat dah nak bertugas...)
tensionnye...
tak pelah rakan2 seperjuangan 2 ISLAH ku sekalian....
sabar lah ye...
sabar & tabah yang pasti menjanjikan sesuatu yang lebih hebat!

then , Ustaz Sazali masuk...
ustaz bagi taklimat sket pasal kelas...
ustaz punya harapan besar untuk 2 Islah..
ustaz nak 2 Islah menang 4 kali kelas terbersih sebulan...
menang 4 kali kelas terceria sebulan...
kalau tak..........................
mesti ustaz marah..................
sedey...
but , the biggest problem is , takkanlah kite nak buat sesuke hati pulak dengan 'kelas merempat' 2 Islah tu....
tak bleh cat...
tak bleh modify sesedap hati , sesuke akal je.. (mende nih?)
besar sangat harapan tu... kami rase cam susah nak capai..
selagi masih duduk kat 'floating class' nih...
kalau dah ade kelas sendiri tu , ok aa..
pening AJK's...
well , it's my responsibility to achieve 4 cards for 2 ISLAH in every month..
lagi lah tension...

then , rehat...
after solat , pergi koop nak beli barang...
sekali xsasal ana kene jage koop lagi...(jage bukan sebarang jage ... layan sekali aa..)
sbb takde org nak bertugas mase tu...
penat deh...
sabo je la ye..

then , masuk kelas..
ustazah Suzana masuk...
bagi taklimat tentang TAHFIZ 2007 ...
peraturan diperketat , silibus dipertingkat! (mende aa...)
sehari 2 m/s , setahun 6 juzu'...
exam paper for PS2 , masuk 9 juzu'....
Subhanallah.... terkejut kami...
kalau betul ak kami habiskan sampai juzu' 9..
bagi lah kami belajar kat makmal fizik ye tak?
tension lagi lagi..
takpe... insyaAllah kami boleh buat...
we'll prove that we can do....
ye aa.. gen12 , batch paling teruk setakat nih.... (bukan ana kate ye...)
there must be something that we can do to shows that we're not that bad !
ok , my classmates... berjuang2....
habiskan muqarar!! insyaAllah..
form 5 , 30 juzu' dalam tangan!

bla2... ert ..
xde ape2 yg best yg boleh diceritekan..
ana tak minat pun ert...
kecuali aa part masakan tu...best ....
tapi , yang lain... tak berape aa..
kalau KHB blh pilih , maybe ana pilih KMT or yang perniagaan tu.. (what do we called??)
ERT?? sori... tak berape minat aa....

balik sekolah... sebelum tu...
selamat tinggal physics lab yang kami sayangi..

tamat citer untuk 11 Januari 2007 ...

12 Januari 2007 membuke tirai...

pagi2.. subuh aa...
bangun.. semangat sangat nak pergi sekolah...
eh.. teringat pulak...
hari nih dah tak study kat physics lab ... huh..
maleh pulak.. ceh , tak aa... hidup mesti diteruskan dgn penuh semangat! hehe...
tengah tengok mhi sesambil menunggu bas yang usually datang lewat tu...
suddenly... telephone ringing...
I picked the phone..

me : Assalamualaikum...
nadiah hanisah : waalaikumussalam , boleh cakap dgn Ili ?
me : ye ... nih Ili ...
nadiah hanisah : oo.. nih nadiah nih...
me : haa.. kenape?
nadiah hanisah : err... awak pergi sekolah ke hari ni?
me : erm , bas tak datang lagi.. tapi , insyaAllah pergi aa... nape? awak?
nadiah hanisah : erm , tak.. sekolah cuti la hari nih...
me : haa??!! yeker? nape?
nadiah hanisah : sbb jalan nak gi sekolah tu banjir aa...
me : betul ke tak sekolah?
nadiah hanisah : betul... tadi kite tumpang ustazah kartini.. lps tu die kate hari tak jadi sekolah..
me : ooo... ok , so , awak datang ker tak rumah kite?
nadiah hanisah : tengok aa kalau ade org boleh hantar......
me : oo , oklah , kalau boleh datang lah ye... assalamualaikum..
nadiah hanisah : ok , waalaikumussalam..
**letak telefon**

then , I was like "aa?..." ana nih mimpi ke ape? betul ke tak sekolah? huhu...

+Ustzh nabilah said "hmm , mungkin tak sekolah.."
+nesyera sms-ed , " sedey kan tak skola.."
+On YM , tgk 8 pelajar SMIH tengah online...
+tunggu2... bas tak datang...
+Dr Murni said " em , confirm tak sekolah , esok , PSFM cancelled.."

= okeh , confirmed tak sekolah hari nih..

then.... here am I... posting2....
tak best aa.. ana tgh semangat2 nak sekolah nih...
hari nih kan ade MDP gabungan & p'jumpaan sukan & permainan...
huhu.... bestnye xtvt hari nih...
dahlah hari nih ade kelas english... (huhu , my fav subject after computer!)
takpe aa....
ana still berpegang pade visi hidup!

"...Boleh jadi kamu membenci sesuatu , padahal ia amat baik bagimu , dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui..." (2:216)

bicara_khalifahBijaksana2007

http://ilisyazwani.hi5.com

0 komentar: