Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Sunday, January 21, 2007

sweet moments

Free Image Hosting at

Assalamualaikum...


friday & saturday ,
nesah , nesyera & pika datang rumah ana..
atas sebab nak buat folio science laa kononnye..hehe..
tapi , last2 tak buat pun... (maleh btul..)
best.. main macam budak tadika kat rumah ana....
hehe..


yesterday ,

ade cam usrah le kat rumah ana..

for muslimahs yg tinggal kat impian emas nih...
penyampai , ustzh nabilah... (best!)
then , after usrah @ kelas fardhu ain tu habis ,
macam biasele.. ade jamuan bla2...
then ,
bile semue guest dah balik rumah ,
ana , nesah , nesyera & pika pun main2 la kat air terjun kat halaman rumah ana tu..
best yang tak terhingge aa.... sampai pika yg demam tuh terus sihat eh..(yeke?)
main2 air la , terjun2 , panjat2 la ( seb baik tak roboh ana punye air terjun tu...)
habis basah baju.... tapi , mmg besh le..
kalah budak tadika! haha.....
& I've captured many pictures !
huhu... sweetest moment...
jzkk sbb datang rumah ana .. next time datang lagi ye...


today.
sunday , 21st January 2007
Perjumpaan kelab debat (yg paling lame dlm sejarah hidup.. hehe.. over pulaks..)
nak pilih wakil sekolah..
Februari - debat MGBSIM
April - debat kat UIA..
dont know when - forum & debat peringkat daerah..

perjumpaan tu start pukul 10 pagi...
sampai sekolah , gi maktabah... ingat dah lambat , seb baik sempat!
tapi , sesi pagi nih ade yang tak datang lagi
sebab pergi pemilihan bowling & latihan ape ntah.. merentas desa kot...
10 minit lepas tu ,
jurulatih2 debat yg akan coach kami hari nih pun sampai...
they're from UTM , Skudai..
team dpikir (seriously , i don't know how the spelling is!) namenye...
waa.. sedap namenye.. D for debat , PI for pidato & KIR is for pemikiran kreatif dan kritis!
kreatif... pengetue pun terpikat ... hehe..

then ,
team nih pun coach le kami mengikut position....
i'm the 1st speaker...
berlatih2...... bla2... pening sket le die ajar... sbb biasenye my school's debate team ikut format UIA... lepas tu , nih nak belajar format UTM (yang berbelit2 sket) pulak..
tapi , best lah jugak....
'coz i can know what is my weakness on debate...
em ,
coach tu kata , my tone is more of syarahan...
ana jawab aa...
huhu... memang le... ana memang public speaker pun...
public speaking english lak tu...... huhu , ana memule mmg tak terer aa pidato bm... tapi , skrg nih bleh aa..
saje2 nak try debat BM...
then , coach tu kata ,
patutler........... intro berbunge2 cam syarahan....
ahaks!
sejak daripade tu , coach2 tu sume panggil ana 'syarahan'..
sedey btul , name ana yang taklaa panjang mane (11 huruf je) nih pun susah nak ingat!
takpe aa...

pukul 1 ptg.. rehat..
rehat ngan nesyera & yana.. kat 1 ithar..
lps tu ,
solat....
bla2...
pukul 2... sambung...
coach tu tunjuk video2 debat kemerdekaan..
USM vs UTM (winner)
terernye mereka2 nih...
hebat betul ye...
lepas tu ,ade sesi perdebatan..
banin dulu...
dibawah usul " Masalah sosial remaja berpunca dari rumah "
cam senang , tapi , susah jugak...
then , debat2.. bla2..
after that , coach tu pun bagilaa komen...
huhu... team debate SMIH yg best nih pun dapat gred C jer?
takpe2.... training lagi...


em , turn ana next week kot..
huhu.... takut nyer.......


tepat pukul 5:15 petang ,
ade sesi autograf ...
balik...................................................................................


esok sekolah!!!!!!!!!


"...Perjuangan yang belum selesai..."
bicara_khalifahBijaksana2007

0 komentar: