Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Thursday, January 04, 2007

post yang boring..taknak bace pun takpe!

salam'alayk.. hmm , tetibe rase cam nak post pulak kat sini.. but , no ideaS !
hmm , oklah... cite je lah ape2 ye..
tapi , sebelum tuh...
WARNING !!!
jangan salahkan sang khalifah yg meng'entry' nih , kalau post kali ni kurang difahami dan memboringkan.... sile bace tajuk.... 'taknak bace pun takpe!'

oklah , ana nak post pasal experience ana mase drjh 6...
experience yang ana tak pernah cite kat sesiape pun ...
jadi ketua pengacara ihtifal.... huu... best sesangat mase tu...
(err , sebelum tu nak minta maaf dulu , sebab ade yg tak ingat , so ,kalau salah2 tu , sori!)


gambar sebenar yang telah ana edit ! click this picture for the bigger & clearer image

cite die camnih.... hehe..

Once upon a month.....

Ramadhan1425h

mase tu , ana tgh duduk2 kat kelas berbual ngan kwn2 ana... tetibe ade sorang junior nih panggil ana.. die cakap ustazah nak jumpe... suspense je ana time tu... ingatkan ade buat salah ape laa... rupenye , ustazah nak buat audition... nak pilih pengacare utk ihtifal... so , ana adelah diantare calon2 nye... ramai jugak aa calonnye.. ana rase dalam 10 org tau lebih aa.. ana shocked sgt2 mase tu.. tak sangke.. mase audition tu nervous sangat... menggigil je rase , sbb ustazah tu agak tegas jugak la orangnye... lame la jugak audition tu... ustazah bagi skrip ihtifal thn 2003 (klu tak silap aa..) lps tu , suruh ana bace dgn gaya intonasi yang betul.. ana pun ikut je la... bla2....

then , beberape hari kemudiannye , ana dipanggil lagi... ustazah kata , ana terpilih jadi pengacara bahase arab... alamaks.. boleh ke ana nih? sbnrnye , kalau blh ana nak english.... tapi , takpela.. hehe , ustazah bagi lah advice kat ana mase tu... ustazah kate , tak susah jadi pengacare b/arab nih... nti mesti selalu dengar ikim kan? ikut je care dj tu cakap... fasih.. oklah , ana cube......

tetibe , satu hari tu , ana rase pening sesangat... then , bla2...demam... masuk hospital... seminggu ana tak sekolah... then , next week nye , ana dah sihat , ana pun pergi la sekolah balik... then , ustazah b/arab tu pun panggil ana... bagi skrip b/arab tu , suruh ana bace.... huhu.. susah jugak aa... pening ana , sebab ustazah tulis takde baris.. tapi , takpe2..... cube... sbb kalau ana fail ana cume jadi reserve je... huu... taknak.. takbest !

esoknye , ade mini ihtifal... (ihtifal kecil sebelum ihtifal yg sebenar!) mini ihtifal nih , kawan ana yg jadi pengacara .. lepas mini ihtifal tu , ustazah b/m pulak panggil ana... ustazah tu kate , "nape lame tak datang? penat ustazah cari... sebenarnye anti yang jadi pengacare mini ihtifal nih.. tapi , nt tak datang , so , ustazah replace la ngan org lain..." oo yeke?... lps tu , ustazah bm tu kate die nak tukarkan ana jadi ketua pengacare pulak time ihtifal sebenar tu nanti sbb******** bla2.. (secret conversation)... alamak.. jadi ketua pulak... maknenye ana jadi pengacare bm la.. so , ustazah suruh ana pilih nak b/melayu ke b/arab.... ana pun pilih b/melayu..

so , ana pun pergi kat ustazah b/arab tu , inform kat ustazah tu yg ana dah tak jadi pengacare b/arab lagi... so , sekarang ade 2 tempat kosong lagi , pengacare b/arab ngan english.. ustazah pun suruh la ana pilih sesiape yang layak.... so , ana pilih la kawan ana nih....

edited by intelchaliph

dgn 2 org lagi kawan ana.... so , ustazah pun buat laa audition 4 org nih... 2 org pengacare , 2 org reserve... last2 , 2 org kawan ana dlm gambar kat atas tu pun terpilih.... so , result nye :-

  • B. Melayu : Ili Syazwani
  • B. Inggeris : Nur Liyana
  • B. Arab : Nadiyah Syahira

yg 2 org lagi jadi reserve..... ana takde backup so , ana kene work hard & smart la... dahlah mase tu ramadhan... then , kitorang pun training la... bla2.... sampai la ke big day nye...

IHTIFAL 2005

pepagi tu bangun , sahur .. ana minum banyak sgt air... hehe.. takut takde suare pulak nnt.. then , pakai uniform , blazer , kasut bla2... pergi sekolah... sampai kat sane , ustazah suruh pakai bunge pulak... besarnye bunge nih... pakai je aa...(seb baik warne biru... ) then , pukul 8:30.. majlis start...

kompang mengiringi perasmi ihtifal... ana pengacara pertame yg akan cakap...... ni dialog die..

" Mengumumkan ketibaan perasmi ihtifal SRIH 2005 , Yang Berbahagia Profesor Doktor Noor Azlan bin Ahmad Zanzali , Pengerusi lembaga pengelola Hidayah..." (it's unforgettable!)

hehe... lps tu... ana ngan kawan2 ana pun teruskan la tugas kami..... malu jugak aa mase tu.. sbb ana nampak ramai ambil gambar kitorang ber 3... (xsasal ambil gmbr pengacare..) lps tu , dah habis ihtifal pun ramai still nak ambil gambar kitorang lagi... (hehe , jadi public figure jap..).. mase ihtifal tu , ana dpt anugerah ' Penghafaz terbaik SPPM 2005 ' ... kelam kabut aa time tu sbb ana yg kene invite penghafaz terbaik naik pentas , lps tu , ana jugak lah penerime anugerahnye... (ntah ape2!)... hehe...

oklah... sori aa... just merepek-ing je kat sini... org yg keboringan la kate kan....

bicara_khalifahBijaksana2007

0 komentar: