Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Saturday, January 27, 2007

after QIAM

Assalamualaikum
yesterday.
QIAM BEST SANGAT !!
the bestest qiam ever... (dah aa kak maryam pengarah plak tuh!! lagi aa besh...)
memang best tahap maksima la qiam kali nih..
lain dari yang lepas - lepas ....
qiam ini dianjurkan dengan tema ,
" min aina ila aina ?? "


4 : 30 ptg
detik bermula.. (cewah!)


khidmat diri.....
kemas2 beg... bla2...


5 : 30 petang
naik kat dewan form 4.. (sbnrnye takde pun kelas f4 kat situ.. siape la yg bagi name...)
ready2 nak solat.....
imam tak datang lagi mase tu.... so , ana tunggu je laa kan...
sambil tunggu tu ana berbual aa ngan anisah...
tetibe ,
kak maryam cakap aa kat mic ,
" okeh , kak maryam serahkan majlis nih kpd Ili syazwani sementare menunggu imam datang"
kak maryam pun bagilaa mic tu kat ana....
i was like..... "aaa...??? ana peserta qiam la bukan fesi!!"
alamaks.. ape ana nak cakap nih ek?? huhu... bantai je la!!...
ana pun cakap le ... bla2...
pas tu , conduct lah peserta2 qiam yg lain nih berzikir.........
then ,
imam pun sampai..
huh.. lega ana... hehe...
dahlaa diorang kata sampai bawah dengar suara ana cakap... malu seh...


solat.....
n i was the bilal to0... (xkesah aa nih...)
after solat ,
aktiviti bebas (1 jam je...)
6 : 30 petang ,
makan...
atas groundsheet tuh... tetibe hujan pulak... basah makanan ana... (padan muke diri sendiri!)
bla2.... naik atas , ready for maghrib...
solat....


8 : 00 malam
ade 'show'...
(1st show)
best lah jugak 1st show nih...
tutup lampu....
pasang kaset zikir...
tunjuk tayangan kebesaran2 Allah..
tenang je mase tu....
-------------------------------------------------
(2nd show)
part paling best dalam qiam nih (ana rase laa...)
tutup lampu (jugak)..
just dengar bunyi kipas yang sejati jer! (haha... kak leqa punye jename la nih...)
lepas tu....
erm... susah lah nak citer....
tapi , memang best la part nih...
ramai jugak nangis time tu...
die buat ape?
hmm.. biarlah jadi pengalaman ana je....
not to be shared... best sangat!!
lagi pun ana xreti nak elaborate part nih..
---------------------------------------------------
solat....
ade ceramah...
by ustzh norhayati..
tajuk , min aina ila aina laa kan...
best ....
huhu... kelakar aa...
ade sekali tu , ustazah sebut la pasal 'kebersihan jiwa'..
tetibe..ustazah cakap ,
" cube tanye mak ili , die pakar bius , ade ke die boleh nampak jiwa s'sorg tu bersih ke tak?"
(lebih kurang la ayat die macam tu... modify sket ye.. aliya jangan marah! hehe....)
mase tu... segenap dewan yang memuatkan hampir 200 orang , pandang kat ana....
dah lah ana betul2 centre of the dewan !!! malu sangat time tu...
hehe.. xsasal ana famous malam tu....

lepas ceramah..
siap2 utk...
"gelombang delta!"... yeah.. tidur le tu..
group ana hirasah pukul 3:20 pagi sampai 3 : 40 pagi.. (kejap jer...)
pukul 4 : 30 pagi bangun.........
nak ambil wudhuk..
TAPI ,
takde air!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o 0 o 0.. camne nih?
then , gi kat tandas asrama tu...
oo.. ade air sikit... alhamdulillah aa.. seb baik ade kolah ...

QIAMULLAIL ,
ma'thurat
solat subuh
khidmat diri.. eh , mane ade khidmat diri.. yeah2.. takde air!
lps tu ,
"menggembleng tenage"...

8 pagi ,
penutupan....
.. setinggi2 tahniah kepade semue naqibah2 , prs2 krn. telah berjaye mengorganize kan qiam yang sebest nih , especially to kak maryam (my naqibah tu!!) , tahniah tahap maksima!!...

TODAY ,
27th January 2007 (eh , yeke? tak sure laa...)

1st PSFM...
best !!
my group still same ngan tahun lepas..
just , dapat KM baru...
kak Fathimah.. best gile aa...
best die bagi commands...
pas tu...
die bagi motivasi sket .. (wah2..)
camne nak tingkatkan self-confidence...
semangat2!!!... best aa.. seb baik dpt akak yang best cam nih...
then ,
rehat...
lps tu ,
kumpul kat padang..
okeh , f2 & f3 kene gi library...
ustazah nak ajar asas pengurusan...
boring sket.... sabar je la..
then , pergi padang balik... yES!!
boring aa kat library... duduk jer....
pergi padang...
kawad jap...
lps tu , main GAME!!! yeah2!!
best tak blh handle la game2 die..
seronok sangat time tu.... (ehem , seronok2 pun jangan lupe Allah ye.. ape gunenye qiam , wei?)

1st game ,
' mayat - mayat '
ahahaha... game yang memerlukan
100% semangat kerjasama....
memang tak boleh buat lah kalau takde kerjesame nih...
best jugak la game nih...
cume cam tak sempat habis...
-------------------------------------------------------
2nd game ,
game nih lagi best dari yang 1st game tu...
name diberi.... ape ek? takde name kot game nih..
tapi , memang best aa...
rules die..
buat satu line yang paling panjang dengan menggunekan ape2 sahaje yang ade pade diri sendiri..
tapi , jangan sampai mendedahkan aurat la...
ahaha.. kelakar aa game nih...
kitorang pun keluarkan la semue harte bende yang ade...
korbankan segalanya!!! haha..
pengajarannye ,
jgn selfish aa..
mase main tu.. semue orang pentingkan diri sendiri...
semue sibuk membuat line paling panjang sebab nak menang ,
tapi , tak kisah pun kumpulan lain yang tak banyak barang tuh...
memang selfish aa semue orang time tu...
okeh2 , takpe , ambil pengajarannye ye...

kumpul balik macam pagi tadi...
bace doa....
' apabila mendapat arahan keluar baris semua pelajar boleh bersurai... skuad , keluar baris...'
yes... balik rumah....


" ... Qiam , PSFM ?? two thumbs up !! ... "
bicara_khalifahBijaksana2007

0 komentar: