Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Monday, January 15, 2007

5th Day

Assalamualaikum...
today.

morning !!

hmm , alhamdulillah , nampaknye macam tak hujan..
so , bolehlah sekolah ye...
yeye.... eh , alamaks...
hari nih dah tak belajar kat physics lab lagi... huhu...
sedeynye... takpe aa.. mane2 pun...
ilmunye tetap dapat!
then , siap2....
wow.. so surprised !
bas datang awal ye hari nih .... bagus2...
on the way to school...........................
tengok rumah mangse2 banjir...
siannye....
ade rumah yang bersepah sangat....
tapi , banyaknye dah kemas la... (kat luar je la , dalam belum tentu!)

sampai sekolah , perhimpunan pagi.......
microfon bermasalah sikit hari nih..............
hehe , sian kak Leqa ! .... cam tahun lepas , time die jadi mc , mesti mic rosak ! hehe...
last2 , ade org jerit .. tak dengar sangat aa.. sbb banat ramai yang berbual time tu... (dah boring la tu agaknye....)
tetibe ustaz jerit... woo.. kuatnye... hehe...
after the assembly ,
banat2 kelas ana masuk makmal fizik jap...
ambik barang2 yg tertinggal & buat 'penghormatan terakhir' la kononnye...
then... ok , pengembaraan ke kelas sementare yg baru pun bermule..
ceh , macam la jauh sangat!...
ok... bla2...
sampai la kat kelas yang ***** hehe...
well , kelas nih taklaa teruk sangat seperti mane yg disangka
tapi , lebih teruk dari yang dijangka!! hehe , tak aa gurau2 jer...
kelasnye , ok.. cume
bersepah sket & jauh dari tangge banat...
jauh?? oo... takpe.. tak kisah....
tapi , yang tak bestnye...
kalau nak gi mane2 .... asyik sampai lewat jer....
gi lab , sampai lewat... huhu... kene sound... "Kenape lambat ni? lepas nih jangan lambat lagi macam nih ye..."
gi maktabah , agak lambat lah jugak....
gi solat pun lambat............
sabo je lah ye rakan2ku yang disayangi sekalian.....

sambung tadi.....

ok , semue pelajar pun dah pilih tempat masing2...

ana datang lambat... so , duduk je lah tempat yang tinggal....
belakang sekali..... tapi , best la jugak tempat tu.....
ana duduk sebelah Nadiah hanisah.. lagi! hehe...
best aa duduk sebelah die sebab die nih macam ceria je...
then , die selalu citer2...
ceh , sbnrnye , die yang suruh ana citer pasal die dalam blog ana nih.. hehe.. oklah , ana ikhlas nih nesah.... (tapi , jangan tak jadi pulak datang rumah kite ye....)
then , dah letak beg kat kelas ...
1st Subject , ERT ! waah... mencabar betul ... pepagi Isnin nih dah ERT ye...
takpe2.... ok , I tried to pay 100% attention eventhough , I loathe the subject.. (ok aa.. tak la benci sangat... tapi , kurang minat la.. seb baik ustazah best sesangat!..huhu... hilarious!)
belajar2....
recess time.... my group siapkan bahan 4 PI presentation..
then , bla2......
solat , lunch...
me & nesah just bought our friends meal ...
erm , which called 'nasi asrama' hehe...
Kenape ntah panggil macam tu.... what's the different?
ikut je laa diorang panggil macam tu....

okeh , habis rehat...
belajar... komputer , BAK..
balik...............................................................
The EnD !

Moge2 hari esok jauh lebih baik dari hari ni....
InsyaAllah.....

Tuhan layarkanku ke arah cintaMu
Tuntuniku menggapai redha
MuRimbunan kasihMu ku berteduh
KepadaMu ya TuhanBerikan secebis keinsafan
Bekalan sepanjang perjalanan
Mencari ketenangan.........

" ...Bila duka mengusik indahnya suka... "
bicara_khalifahBijaksana2007

0 komentar: