Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Sunday, December 31, 2006

| the end of the bestest year |

31st December 2006
Dengan nama Allah yang Pemurah lagi Maha Penyayang...


Berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.
Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.

# ameen #


**doa akhir tahun**

To all muslims in the world , happy eid-ul-adha !~ seronok aa raye kat kampung.. tapi , tu nanti aa citer... nak citer pasal 2006+2007 nih pulak...

seperti mane yg diketahui , today , is the end of 2006 , the last day of 2006... and , 3 jam lagi akan menjelangler tahun baru... year 2007.. (tahun melawat Malaysia tu...)

ok , to all Malaysians , I wish "Selamat melawat negara sendiri" ... hehe.. I hope next year will be much2 better then this year... insyaALLAH.. huhu , rase sayang plak nak tinggalkan 2006 nih.. i think 2006 is the bestest year in my whole life ! 'coz i was like .... i got anything that i wish , i achieved all my targets.. whoa.... what a happy 2006 ! ...

2006 sweet memories
the sweetest moment is when I won the 1st prize of public speaking competition , language week '06.. i was so happy that time ! shocked too! 'coz i did'nt expect that i'll won the competition.. yelaa , baru form one kan , peserte lain sume form 2&3.. tapi , alhamdulillah... and , oo , yeah ! one more... when i got the 'fatayat terbaik' title.. mase mukhayyam @ teluk ramunia...mase tu lagi2 aa tak expect.. tetibe bley dapat plak.. mmg tak layak aa... tapi , alhamdulillah...

emm , result xm this year pun ok.. alhamdulillah.. senang cite , mmg best+seronok+happy laa tahun nih.. however , ana akan berusehe sekeras2nye utk menjadikan 2007 lebih baik dari tahun yang lepas2... insyaAllah !

terima kasih Ya ALLAH atas kurniaan ini.......

kegembiraan anugerah illahi ,
Bicara_KhalifahBijaksana2006©

Selamat menempuhi tahun baru !~


0 komentar: