Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Wednesday, December 06, 2006

I can hear that !

...Salam...

erm , baru jer lepas edit my beloved blog nih tadi.. I put nasyid as the background of this blog.. tapi , lagu tu start lambat sket... must wait for a while.. pastu , kengkadang lagu die tak habis.. hah ! teruknye.. well , tak xpert lg , cam tu aa jadinye..tapi , kalau antum rase tak nak dengar , tutup jelah speaker tuh.. jgn marah eh? 'coz ur entering my site & i deserve to do anything with my site ! ^_^ emm , lagu2 yg ana letak :-

  • InTeam - Akrab Persahabatan
  • AlarmMe - Indahnya Alam
  • Mirwana - Inni Akhafullah

sinopsis lagu nih : (ceh , nasyid nih je ade sinopsis eh.. tak adil tuh !)
Nasyid ini berkisahkan tentang ujian keimanan yang Allah berikan kepada manusia. Dengan ujian pancaroba dunia yang penuh dengan fatamorgana ini, kita umat Islam banyak diduga dengan pelbagai mehnah dan tribulasi mengakibatkan keruntuhan akhlak dewasa kini. Hanya Iman yang sempurna dapat membantu kita mengelak dari perbuatan keji seperti zina, minum arak mencuri atau merompak. Sesungguhnya salah seorang daripada 7 golongan yang akan mendapat pertolongan Allah (perlindungan di bawah arasyNya) pada hari tiada siapa yang dapat menolong ialah orang-orang yakni lelaki dan perempuan yang apabila diajak kepadanya melakukan maksiat , dia mengatakan "Inni Akhafullah" yakni Aku takutkan Allah. Semoga kita mendapat kekuatan iman seperti itu agar kita mendapat pertolongan Allah pada hari Kiamat kelak, InsyaAllah.

  • I look I see - Al Khaliq
  • Shoutul Amal - Amalulillah
  • Ar Ruhul Jadid - Ar Ruhul Jadid

tu jer... emm , nanti ana tukar aa lagu2 nih mengikut keselesaan para visitor sekalian... antum nak dgr ape kat blog nih ? inform me aa.. oklah... wassalam

bicara_khalifahBijaksana2006

0 komentar: