Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Monday, October 30, 2006

AIDILFITRI 2006

SaLamUn’aLayKum , yippie !! (eh , mcm akaun maybank pulak…) bestnye raya tahun nih !! seronok habis la ! okeh … pengalaman ku sempena AIDIFITRI 2006 :

1 Syawal 1427h : (best lah jugak)
Hmm… pagi raya yang ceria ! J My family pakai baju warna BIRU ! my favourite colour !! nyaman je rasanye… eh , tapi , 1 syawal kan dah cerite dah kat post yang lepas .. so… hari raya kedua…..

2 Syawal 1427h – 4 Syawal 1427 : (Best wo0 !)
Di kampung @ Pahang , kampung belah ayah.. best lah jugak ! then , pergilah beraya kat keliling Kuantan tu.. pergi rumah my aunt , bising habis !! main kejar2 lah ape lah.. woo , kecoh nyer… sampai terjadi gempa bumi buatan lah pulak ! J then , 3 syawal , pergi mengiringi my father’s cousin nak kahwin… pergi ke Kota Gelanggi , Jerantut ! perjalanan yang teramatlah jauh + penat (even though I’m only the passenger not the driver) tapi bile dah sampai tu best lah…. Hilang penat ! haha …. Lps tu , balik semula ke kuantan.. sempat lah jenguk2 Teluk cempedak.. hmm , mase kecil dulu , kite tinggal kat kuantan , selalu lah pergi TC tu.. lps tu malam2 , main bunga api sikit2 laa.. then , sob sob… kite terpijak firework yg besr sikit tu… wo0… sakittttttttttnye…. Tapi , takpe , still survive.. (well , fact , I did’nt cry pun tau )

5 Syawal 1427 h : (Paling best dalam sejarah !!)
Wo0 ! the best raya ever ! (setakat nih laa..) hmm.. Di kampung @ Selangor pulak.. happening nyer….. (but still mourns for my late grandfather) memule , petang tu , my cousins dgn diorang punyer cousins sekali balik kmpg.. lps tu , terus main basikal + basketball ! hmm , sebelum my cousins arrived kat kmpg tu , kite dah main dah basketball , so , time diorang main kite jadi cameragirl je lah .. ( well , according to the fact that I’m the only person that have camcorder on that moment) cameragirl pun best ape !! then , azan maghrib pun berkumandang dari masjid sultan salahuddin abdul aziz shah , masjid berwarna biru yang mempunyai the BIGGEST dome in the world !! lps tu , beramai2 le buat rombongan lelaki ke masjid.. yang lain solat kat rumah je (well , including me !) lps tu , bile dah balik dari masjid tu , kitorang reramai tengok video yang dah dirakam petang tadi … tengok diorang cute nye.. semua jakon2 nak tengok video !~ then , malam tu .. tibalah mase yang ditunggu2 oleh semua kanak-kanak 40 tahun ke bawah ! (laa , orang dewase pun join daa…) main Bunga api !!! wo0 ! best nye.. tapi , kite tak dapat main sangat ‘coz jadi cameragirl tu laa… tapi , nasib baik le ramai my cousin yang offer nak jadi cameraboy… maka , berlakulah ujibakat cameraboy dikalangan diorang nih…hmm , the girls tak minat pulak nak rakam.. well , I choosed my 11 years old cousin utk jadi cameraboy tu.. sbb , takkanla nak pilih yang 5 thn pulak kan.. (cian die… beg habis2an nak rakam video , while me , not letting him even touch my handycam ! so mean eh?? Tapi , I gave him xtra fireworks.. oklah tu !) hmm… really , we’re havin’ a lots of fun that night ! lps bunga api yang kecil tu dah habis.. rehat jap… diorang makan pizza & kuih raya yang tersedia… (cehh..) hmm , kirenye kitorang tukar lagu lah kan.. “ mintak mak pizza sepotong saya mahu makan kerna dah penat main bunga api !” lepas having a short break , sambung lah pulak main firework yang besar sikit tu….. tetibe , ade lah my cousin nak buat experiment pulak.. nak menjadikan bunga api kepada mini mercun ! hmm , nasib baik jadi !! lawa tau ! ok lah , lepas tu dah penat , naik tingkat atas pulak tengok rakaman video yang telah dirakam ! haha ! berbakat lah jugak sepupu2ku nih , boleh jadi pelakon lah pulak.,… (hmm , just kiddin’) then , after playing some IQ games , my cousins pun balik lah rumah…. Then , tinggallah daku seorang……….. (cewah…)

6 Syawal 1427 h : (balik rumah…. Pakai baju raya warna merah…hahahah !)
Hmm , ok it’s time to go home ! before that , pergi beraya kejap…. Then , balik lah rumah.. alaa... pagi2 dah kena balik.. well , sbb esok my parents akan memulakan tugas kembali sebagai doktor di hari raya ... haha ! so , we've to go.. and , in a jiffy to0 ! bla2... alhamdulillah , selamat sampai .. sebab my family berhemah di jalan raya ! ceh , macam dalam tv tu laa… ok lah , sesampai jer kat rumah , terus on komp…. Melepaskan rindu kat pc ku yg tersayang !~…

7 Syawal 1427h : (alone Monday !)
Well , now , it’s me ! typing something in front of my pc…. Hmm , right now , I’m watching to the tv… (sambil main komp laa..) watching to my 2nd cousin , afdlin shauki .. hmm , he’s singing raya song… (boleh tahan lah la jugak eh..) boring lah jugak hari ini ! tapi , esok…… yesS , esok selasa ! sekolah ! 1st time dalam hidup raya @ sekolah ! okey dokey ! so long , farewell !!

still in raya m0oD !~ :)
:Wassalam:
Salam lebaran ke7 ,
Intelligent_Chaliph2006


2 komentar:

anyone of us said...

salam 'alaik~
huhu... raya~
erk... form one? skali baca xmacam form one je bdak ni.. hehehe...

IntelChaLipH said...

salam'alayk !~
believe it or not?
haha !...
raya best....