Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Friday, September 22, 2006

Today , tomorrow and ......

Assalamualaikum... yeah! it's two day before Ramadhan... huhu ! ~ tak sabo2 eh ! Today was totally great ! dapat lah me'release' kan kesedihan tak dapat jawab soalan hafazan semalam.... hehe ! 1stly sebab tadi masa banin pergi solat Jumaat ... senior2 semua datang kelas lepas tu suruh duduk atas kerusi dalam bulatan.... rerupenye buat 'hot chair' hah?! nak buat hot chair?? alamakkkk.... ntahlah.. xtvt nih memang my favourite lah , tapi bila sampai my turn nanti mesti sure punyelah tak tahu nak cakap ape.... tapi bila org lain punye turn , tu yang best dgr tuh.... Tapi , insyaAllah , dengan adenye xtvt membina nih , mesti boleh membentuk sahsiah diri jadi lebih baik... yelah , nih kan dah nak dekat Ramadhan... (lusa woo...) bersihkan hati , betulkan niat ! memang seronok lah.. huhu , I don't cry ! ntahlah nape tak nangis eh... rase susah nak nangis.. kawan sebelah sume dah nangis... (memang lah tak nangis sbb dah lapar !~ mane taknye , memula dia kata nak buat 20 minit jek... sekali sampai 1 jam lebih... sampai tak sempat solat jemaah , tak sempat makan , lambat masuk kelas... huhu... semua2nyer serba lambat lah ! ) Tapi , takper sbb xtvt nih mmg best ! muhasabah diri kite ni balik... dah berape lama berkawan nih... banyak dosa... lepas dah habis tu , pergi lah solat.. tapi berjemaah , satu kelas jer lah... lepas tu pergi lah merayu dekat prefect , nak makan pulak... Lepas dah mati - matian menuntut waktu rehat kami yg ranap hangus di'burn'kan oleh xtvt hot chair tuh... nasib baik lah dapat , tapi ada syarat pulak,... dia kate kena.... "CE..............................." kami pun sambunglah dengan rase confident berbaur lapar nih.... "PAT !!!!!!!!!!!!!" lepas akak prefect yg name dia same as mine tu bagi 'green light' , kite pun macam kanak2 ribena pun berlari2 lari sambil membawa perut yang kebulur nih , pergi ke kaunter kantin .... sekali , tengok makanan mmg dah nyawe2 ikan... dah nak habih dah ! ayam tinggal 4 jek ! manelah cukup nak menjamu 20 orang??? so , rebut2 lah kitorang... (hehe , nasib baik sempat !~) so , ade yang tak dapat tu , beli air jerlah... alaa.... tapi , tadi baru kene brainwash....atas dasar ukhuwwah kami yg dah makin erat nih pun... ade lah yg share2 mknn... tapi , ade yg frust tak dapat makanan.. tu terus menonong balik class... (ciannyer dia.....) oklah... lepas tuh , lambat pulak masuk kelas.... tapi takpe , ustzh sakit mata tak datang ~ tapi ada ustaz (yang agak kelakar lah jugak..... sebab lawak nye selalu tak berapa menjadi kot.... uh ! jangan marah , ustaz ! selamat hari guru,,,,, hehe !) ganti.... best belajar kejap lepas tuh pelajar banat yg ukhuwwahnye dah erat nih pun buatlah meetiNg rasmi kat belakang kelas... ada penyampaian hadiah teka silangkata tapi , peraduan tak rasmi (huhu , jangan marah eh , mina...) nih , utk my class jek... best sbb menang 2 hadiah.. ,hadiah saguhati &.... I won the best Slogan... haa?? I was very2 shocked ! she said , "Anugerah slogan terbaik jatuh kepade...... eh , jap2 baca slogan dia dulu eh ,.... `saya suka bermain permainan ini kerana*************** lps tu dia pun bace lah slogan yang kite create tu.... huhu,,,, I said (dalam hati jek lah,,,,) "macam kenal slogan nih...." memang lah kenal... dah kite punye.... oklah... Alhamdulillah ~ menang 2 hadiah lah hari tu.... lps tu ustaz pun asked.. dalam bahasa arab lah..... " banat,.,,, dah pukul 4 nih,,,, taknak balik ke???" oh.. na'am.... kite sorang je jawab.... hehe... diorang semua taknak balik kot.... oklah sampai sini jelah..... wassalam..

~littlechaliph's MInD~

1 komentar:

ayakhaird said...

Waah Ili.. Panjangnyer post nie.. mengalahkan ana punyer.. huhu..