Demi pena , dan apa yang dituliskannya; [68:1]

Tuesday, September 26, 2006

Ramadhan.... mendidik jiwa !

Assalamualaikum..... (sepanjang2 korang baca blog nih , pernah jawab salam tak??) umm , penatnyer hari nih , Tapi okeh .. maintain.... hari nih puasa okeh2 jek.. cuma penat sikitlah kot sbb baru balik dari Klate semalam.. besh sambut 1st Ramadhan kat Kelantan. Seronok lah jugak kan... penatnye , nak taip pun maleh jek rasa ... tapi kena post jugak sbb dah lamo sangat tak post nih.. sesampaikan tadi my classmate (who very2 gedik!huhu , jgn marah le... sabo2 , bulan puase nih..) kata " Kita asyik bukak blog awak , tapi same jek , tak ubah2 lagi pon..."sabo2.. nak postler nih... besh lah..gi klate semalam.. tapi tak dapat lah nak menikmati sangat , yele , perut dah lapar... puasa kan... tapi , takpe.. Littlechaliph tak kisah ! Lepas tu pergi lah pulak Pasar Siti Khadijah yg famous tuh.. beli lah kain nak buat baju raye.. Tapi ade satu yg kelakar/bagus/kreatif/pelik , sane sini ade je banner tulis pasal LALAT (hmm , binatang feveret my classmate yg gedik tadi tu,,, pelik kan>?? lalat jadi binatang feveret) ade banner tu tulih , " Lalat bawa kuman , ambo toksey beli makanan yang takdok tudung..." lebih kurang camtu lah.. pastu ade pulak banner tulih , " Hapuskan LILATI ... LI = Lipas , LA = Lalat , TI = Tikus !! siap disertakan gambar binatang2 tu lagi... hmm , nilah mayB menunjukkan org2 klate (termasuklah org yg lahir kat kelantan) nih pentingkan kebersihan ! bagus betul,,, oklah , sampai cni jelah kot... However , selamat berpuase , terawih , sahur dan waktu yang paling gembra bagi umat ISLaM (menurut sabda Rasulullah SAW) berbuka !!

~littlechaliph07~

1 komentar:

safiah said...

ahahahaha..
sedap jek ckp org gedik..
ye.. hapuskan LILATI!
hehehe